Η νόσος των κινέζικων εστιατορίων : διηγήματα - Σφακιανάκης, Άρης, 1958- (Κέδρος, 1993)
Μια γυναίκα αποφασίζει να ξεφορτωθεί τον άντρα της. Ένας καθηγητής φιλολογίας στρέφει τα νώτα του στην επετηρίδα και αρχίζει να κατασκευάζει νεκρικά εκμαγεία. Εργένης εκ πεποιθήσεως βλέπει τον κόσμο του να καταρρέει από την εισβολή μυωπικής ζωγράφου. Τα τσιμπήματα του διαβόλου και η νόσος της Αϊτής. Μεταπτυχιακή κλεπτομανής ανακαλύπτει το γιαπωνέζικο σούσι (και αναρωτιέται γιατί δεν έμεινε σπίτι της). Έμμονες ιδέες μοναχικού αρχιτέκτονα. Η δόλια μέθοδος των Βενετών για την απόρριψη νόθου τέκνου. Ένας ποιητής συναντά τη Μούσα του -και αποφασίζει να γράψει μυθιστόρημα. Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη. Με δυο λόγια, ο έρωτας. Μαζί με δεκατρείς αλλόκοτες ασθένειες. Σαν βάθος τοπίου.