Για φαντάσου - Heller, Joseph, 1923-1999 (Γκοβόστης, 1991)
Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα βιβλία έχουν ψυχή που πότε παρορμά στο Καλό, στο Ωραίο, στο Μεγάλο και πότε στο αντίθετο. Κι άλλοτε μια ψυχή άχρωμη ή νεκρή μας αφήνει αδιάφορους.