Το ξεχασμένο συρτάρι - Μουρίκη, Κατερίνα, 1951- (Λογοτεχνική βιβλιοθήκη για παιδιά και νέους, 1993)
Η Κατερίνα, μια νεαρή μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, ξαναθυμάται τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Λες κι άνοιξε ξαφνικά ένα παλιό ξεχασμένο συρτάρι του μυαλού της, ελευθερώνοντας φαντάσματα του παρελθόντος που την τραβούν στο παρελθόν και την κάνουν να ξαναζήσει απλές αλλά και ηρωικές στιγμές της εποχής της.