Ο μικρός βρικόλακας στην κοιλάδα των θρήνων - Sommer-Bodenburg, Angela, 1948- (Γραμματάκια, 1987)
Πώς τα περνάτε χωρίς μισό βρικόλακα στη ζωή σας; Ο 'Αντον έχει βουλιάξει σε μαύρη απελπισία χωρίς τον Ρούντιγκερ και την 'Αννα. Το διαπραγματεύεται σκληρά με τους γονείς του, που δε δείχνουν καθόλου κατανόηση και αρνούνται να του πάρουν βρικολακίσια μασέλα και φέρετρο για χριστουγεννιάτικο δώρο. Ύστερα από αμοιβαίες υποχωρήσεις εξασφαλίζει αντί... φερέτρου μια σκηνή, και μια Περιπετειώδη Εκδρομή με τον μπαμπά του. Η περιπέτεια αρχίζει μεταξύ Κοπετού, 'Ανω Κλάψας και Κοιλάδας των Θρήνων, και φυσικά κανένας μεγάλος δεν αναρωτιέται πώς του 'ρθε τον 'Αντον και διάλεξε τέτοιο μέρος για διακοπές!