Αγάπη στην Αίγυπτο : μυθιστόρημα - Μαμαλάκη, Ζερμαίν, 1924- (Έλληνες συγγραφείς, 2003)
Το πάθος για την αρχαιολογία οδηγεί την ευαίσθητη Φαίδρα στη μυστηριακή Αύγυπτο. Μέσα στην καρδιά της όμως η φλόγα του έρωτα σιγοκαίει ανικανοποίητη και αναζητεί την ευκαιρία για να φουντώσει. Κι όταν τα χέρια του διάσημου αρχαιολόγου Νάσου Φιλίππου την αγκαλιάσουν με την ίδια τρυφερότητα κι επιμονή που ανασύρουν μέσα από την άμμο της απέραντης ερήμου είδωλα πανάρχαιων θεών και ένδοξων Φαραώ, εκείνη θα πιστέψει πως επιτέλους της προσφέρεται ό,τι είχε ζητήσει στη ζωή της. Ωστόσο η προδοσία παραμονεύει... Με φόντο το Κάιρο, την Αλεξάνδρεια, το Ασουάν, τη Σάκκαρα, η Φαίδρα θα ακολουθήσει ως το τέλος τον δύσκολο δρόμο προς την αλήθεια, μέσα από τις συγκρουόμενες φιλοδοξίες και τα πάθη πλήθους προσώπων γύρω της. Ακριβώς τη στιγμή που η απογοήτευση απειλεί να την λυγίσει, θα βρει τη λύτρωση στην άδολη και δίχως όρους αγάπη ενός άντρα, τον οποίο πίστευε πως είχε χάσει οριστικά. Την ίδια ώρα θα διαλέξει και η αιγυπτιακή γη για να αποκαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της... Μια ιστορία αγάπης κάτω από το βλέμμα του Φαραώ.