Εχθροί της αγάπης - Dean, Rebecca, 1943- (Ωκεανίδα, 2009)
Βερολίνο 1909. Οι εξαδέλφες Ζέλντα και Βίκι πρόκειται να συναντηθούν με τους αδελφούς Ρέμερ -μια βραδιά που θ' αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Η Βίκι είναι μόλις δεκαεπτά χρονών όταν παντρεύεται τον Μπέρτολντ Ρέμερ και μετακομίζει από το ειδυλλιακό Γιόρκσιαρ στο Βερολίνο. Η προσαρμογή στη νέα της ζωή δεν είναι εύκολη, ιδίως από τη στιγμή που ανακαλύπτει πως η οικογένεια Ρέμερ παράγει πολεμικό εξοπλισμό για το γερμανικό στρατό. Καθώς ο πόλεμος πλησιάζει, εγκαταλείπει το Βερολίνο και τον άντρα της κι εγκαθίσταται με τα παιδιά της στην Αγγλία. Η εντυπωσιακή, μελαχρινή Ζέλντα, παντρεμένη με τον Γιόζεφ Ρέμερ, αδημονεί να ενταχθεί στην κοινωνική ζωή του Βερολίνου και να κόψει κάθε δεσμό με το αμερικάνικο παρελθόν της. Αλλά πίσω από την εξωτική ομορφιά της υπάρχει ένα βαθιά κρυμμένο μυστικό, που αν αποκαλυφθεί, μπορεί ν' απειλήσει όλα όσα αγαπάει. Ένα συναρπαστικό επικό μυθιστόρημα που καλύπτει τέσσερις δεκαετίες. Η φρίκη κι η καταστροφή δύο παγκοσμίων πολέμων σαρώνουν την Ευρώπη, δημιουργούν θύματα, γεννούν όμως και θυελλώδεις έρωτες και παντοτινούς δεσμούς, καθώς η αγάπη δοκιμάζεται μες στα παιχνίδια της μοίρας και της ιστορίας.