Η αρκούδα ο Θοδωράκης, ο καλόγερος και τα ζώα του, η αγριόγατα της Πάρνηθας - Σφήκας, Γεώργιος, 1939- (Γνωρίζω και προστατεύω την ελληνική φύση, 1996)
Η χώρα μας έχει την πιο όμορφη φύση της Ευρώπης, τα πιο όμορφα βουνά και δάση, τις πιο όμορφες θάλασσες. Όλα αυτά κινδυνεύουν σήμερα από μας τους ίδιους που από άγνοια ή από συμφέρον τα καταστρέφουμε. Η σειρά βιβλίων «Γνωρίζω και Προστατεύω την Ελληνική Φύση» με κείμενα γνωστών συγγραφέων στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, ώστε να μάθουν όχι μόνο ν' αγαπούν αόριστα τη φύση της πατρίδας μας αλλά και να την προστατεύουν με συγκεκριμένες πράξεις, με τη βοήθεια των δασκάλων, των γονιών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων.