Για την αλήθεια και για το ψέμα - Labbe, Brigitte, 1960- (Μαθαίνω τις αξίες της ζωής με γεύση από φιλοσοφία, 2002)
Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά όσα συμβαίνουν γύρω μας, θα δούμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Δεν ξεχωρίζουν πάντα από τη μια μεριά το πραγματικό, η αλήθεια, κι από την άλλη η φαντασία, το ψέμα. Στη ζωή η αλήθεια και το ψέμα πάνε συχνά παρέα.