Η βίβλος του ομαδικού παιχνιδιού : ευκαιρία να εξερευνήσουμε ταυτότητα, κοινωνικότητα και συναισθήματα - Tielemans, Erwin (Οδηγοί δραστηριοτήτων, 2013)
Το παιχνίδι αποτελεί την ευκαιρία για την απόκτηση σημαντικών δεξιοτήτων που ενισχύουν την προσωπική, μαθησιακή και κοινωνική ανάπτυξη των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Η ενσωμάτωση του παιχνιδιού στη διδακτική πράξη κάνει τη μάθηση διασκεδαστική και βοηθάει τα παιδιά στο πλαίσιο του σχολείου αλλά και τους ενήλικες στο πλαίσιο της επαγγελματικής ή δια βίου εκπαίδευσης να κατανοήσουν την αξία της συνεργασίας, της επικοινωνίας και του αναστοχασμού. Αυτό το βιβλίο περιέχει μια μεγάλη συλλογή δοκιμασμένων παιχνιδιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βιωματικά εργαστήρια, σε ομάδες νέων αλλά και στη σχολική τάξη, καλύπτοντας όλα τα πεδία: - παιχνίδια για σπάσιμο του πάγου - ιδέες για σχηματισμό ομάδων - λεκτικά παιχνίδια που ακονίζουν τη σκέψη - ξεκαρδιστικά παιχνίδια υψηλής ενέργειας Όλα τα παιχνίδια στοχεύουν στην ενθάρρυνση ατόμων κάθε ηλικίας (από 6 έως 96 ετών) να σκέφτονται μόνα τους, να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και να έρχονται σε επαφή με τους γύρω τους. Δίνονται σαφείς οδηγίες, καθώς και ιδέες για συζήτηση με αφορμή το κάθε παιχνίδι. Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, εμψυχωτές, εκπαιδευτές, ομαδάρχες αλλά και σε όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν τη δουλειά τους με παιχνίδια και τρόπους διερεύνησης της ταυτότητας, της κοινωνικότητας και του συναισθηματικού κόσμου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)