Είναι άδικο - Piquemal, Michel, 1954- (Ο μικρός φιλόσοφος, 2013)
Ο Πίκολο είναι θυμωμένος! Γιατί να μην μπορεί να παίξει μόνος του έξω στο δρόμο; Γιατί να μην μπορεί να φάει όλα τα σοκολατάκια; Γιατί οι μεγάλοι δεν τον αφήνουν να κάνει εκείνο που θέλει; Μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική σειρά βιβλίων, για να τη διαβάζουν και να τη μοιράζονται μικροί και μεγάλοι. Κάθε ιστορία είναι γραμμένη με χιούμορ και βοηθά τα παιδιά να απαντήσουν σε ορισμένα καθημερινά, αλλά γνήσια φιλοσοφικά, ερωτήματα. Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει το "φιλοσοφικό εργαστήρι του Πίκολο", με οδηγίες για τους γονείς, καθώς και συμβουλές και παιχνίδια για τους μικρούς αναγνώστες.