Στ' αλήθεια ή ψέματα - Piquemal, Michel, 1954- (Ο μικρός φιλόσοφος, 2014)
Ο Πίκολο είναι περήφανος γιατί χτες το βράδυ έπαιζε φοβερό ποδόσφαιρο! Ήταν ένα όμορφο όνειρο... αλλά όχι πραγματικότητα! Και τα φαντάσματα; αναρωτιέται. Οι τίγρεις, οι δεινόσαυροι; Είναι πραγματικά; Πώς να ξεχωρίσεις, μέσα στον κόσμο των εικόνων, το πραγματικό από το φανταστικό; Μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική σειρά βιβλίων, για να τη διαβάζουν και να τη μοιράζονται μικροί και μεγάλοι. Κάθε ιστορία είναι γραμμένη με χιούμορ και βοηθά τα παιδιά να απαντήσουν σε ορισμένα καθημερινά, αλλά γνήσια φιλοσοφικά, ερωτήματα. Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει το "φιλοσοφικό εργαστήρι του Πίκολο", με οδηγίες για τους γονείς, καθώς και συμβουλές και παιχνίδια για τους μικρούς αναγνώστες.