Παιχνίδια διαχείρισης θυμού για παιδιά - Plummer, Deborah M. (Οδηγοί δραστηριοτήτων για την προσχολική και τη σχολική ηλικία / Πατάκη, 2013)
Αυτός ο πρακτικός οδηγός βοηθάει τους ενήλικες να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τον θυμό που συχνά προκαλείται στα παιδιά. Επίσης, παρουσιάζει μια ποικιλία εύκολων στην εφαρμογή παιχνιδιών, τα οποία ενισχύουν επιτυχημένες στρατηγικές διαχείρισης θυμού για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Το βιβλίο αυτό, με τρόπο απλό και κατανοητό, δίνει το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο σε όσους ασχοληθούν με τα παιχνίδια (ενεργητικά και παθητικά, λεκτικά και μη-λεκτικά, για μικρές ή μεγάλες ομάδες), τα οποία περιλαμβάνονται στο δεύτερο μέρος. Τα παιχνίδια αντιμετωπίζουν ζητήματα που αφορούν παιδιά διαφόρων ηλικιών, όπως η κοινή χρήση ενός παιχνιδιού ή η πίεση από συνομήλικους. Επίσης, ενθαρρύνουν τα παιδιά να προσεγγίσουν τα συναισθήματά τους για να διευκολύνουν την προσωπική τους εξέλιξη και την επίτευξη υγιών σχέσεων. Είναι μια ιδανική πηγή παιχνιδιών για εκπαιδευτικούς, για γονείς και για όλους εκείνους που εργάζονται με παιδιά για τη διαχείριση θυμού.