Ρίκο και Όσκαρ : η συμμορία του μπίνγκο - Steinhofel, Andreas (Ρίκο και Όσκαρ, 2013)
Για μια ιδιομορφυία, το ημερολόγιο είναι η εφεύρεση του αιώνα. Κι έτσι ο Ρίκο συνεχίζει να γράφει το δικό του! Εννοείται ότι εμφανίζεται στις σελίδες του και πάλι ο φίλος του Όσκαρ. Που πια ανήκει σχεδόν στην οικογένεια, αφού μάλιστα μένει με τον Ρίκο και με τη μαμά του στο 93 της οδού Ντίφε. Αλλά η μαμά έχει μπλεξίματα - κι ούτε ο Ρίκο ούτε ο Όσκαρ μπορούν να φανταστούν τις συνέπειες, όταν αποφασίζουν να επέμβουν και να τη βοηθήσουν. Χαμστεράκια με δολοφονικά κοφτερά δόντια, μια παράξενη συλλογή από ζωντανές πέτρες κι ένα σωρό προβλήματα κάνουν το μυστήριο να φαντάζει τρομερά μπερδεμένο. Αλλά όπως λέει κι ο Ρίκο: Σελαβί!