Οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλή - Pillot, Frederic; Αλεξανδροπούλου, Σταυρούλα (Μίνωας, 2014)
Ο γιος του Δία και της θνητής Αλκμήνης, o Ηρακλής, ήρθε αντιμέτωπος από τις πρώτες μέρες της ζωής του με τον θυμό της Ήρας, της γυναίκας του αρχηγού των θεών. Για να πληρώσει ένα μεγάλο του λάθος, ο Ηρακλής έπρεπε να φέρει σε πέρας δώδεκα άθλους. Από το λιοντάρι της Νεμέας και τη Λερναία Ύδρα, ως τα μήλα των Εσπερίδων και τον φοβερό Κέρβερο, ο Ηρακλής κέρδιζε δόξα και φήμη με κάθε τρομακτικό άθλο που ολοκλήρωνε.