Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί - Γιαννακοπούλου, Ιωάννα, 1973- (Αιώρα, 2013)
Μια ιστορία για τους φόβους, τη φιλία και τη δύναμη των μικρών πλασμάτων. Τι είναι αυτό που κάνει τον μικρό Οδυσσέα να φοβάται; Και τι του αποκαλύπτει η Μυρτώ για να τολμήσει τελικά το μεγάλο ταξίδι; Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί είναι μια ιστορία για το πώς γεννιούνται οι φόβοι μας, πώς μας κυριεύουν και τι μπορούμε να κάνουμε για να τους ξεπεράσουμε. Ο Οδυσσέας ονειρεύεται να γνωρίσει τον κόσμο, αλλά ο φόβος του τον εμποδίζει. Κι όσο περισσότερο φοβάται τόσο πιο τρομερός δείχνει στην όψη! Μέχρι που γνωρίζει τη Μυρτώ, μια όμορφη πεταλούδα που θα γίνει φίλη του και θα του μιλήσει για τη δύναμη των μικρών πλασμάτων... Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.