Ο ζωγράφος του δάσους : μια ιστορία εμπνευσμένη από την ταινία του Luc Jacquet, Ήταν κάποτε ένα δάσος, και από τον αφηγητή της Francis Halle - Mansot, Frederick, 1967- (Νεφέλη, 2014)
Κάθε μέρα ο κύριος Φρανσίς πηγαίνει στο δάσος να ζωγραφίσει. Σκαρφαλώνει στον κορμό του μεγάλου γερμένου μαονιού ή κάθεται στις ρίζες της μεγαλόπρεπης κόκκινης συκιάς και θαυμάζει τη φύση γύρω του. Δεν παραλείπει να ζωγραφίσει καμιά ρίζα, κανένα κλαδί, καμιά περικοκλάδα, κανένα φύλλο, ώσπου μια μέρα...