Ο δικός μου ήρωας - Σπανδωνής, Γιάννης, 1947- (Σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα / Ωκεανίδα, 2004)
Αθήνα, Οκτώβριος 1944. Εκείνη τη νύχτα ο Κωνσταντίνος και η Ελένη έκαναν έρωτα όπως δεν είχαν ξανακάνει ποτέ στη ζωή τους. Πλημμυρισμένοι από μια ευφορία μοναδική, γεννημένη από την απελευθέρωση της Αθήνας, είδαν τα ουράνια ν' ανοίγουν από πάνω τους. Είχαν αγαπηθεί από παιδιά, μέσα στις φλόγες του εθνικού διχασμού, κι έζησαν τους πολέμους και την Κατοχή. Όμως τα μίση και οι συμφορές του Εμφυλίου καραδοκούσαν.