Το ασχημόπαπο - Andersen, Hans Christian, 1805-1875 (Καλειδοσκόπιο, 2005)
"Και τότε είδε - α! τι είδε να καθρεφτίζεται στο καθαρό νερό; Δεν ήταν πια το άχαρο, αδέξιο, άτσαλο, γκρίζο, πανάσχημο πουλί. Είχε μεγαλώσει και είχε γίνει, κι αυτός, κύκνος. Φαίνεται πως σ' όποια φωλιά κι αν γεννηθείς, αν βγεις από αυγό κύκνου, κύκνος γίνεσαι!" Εορταστική έκδοση για τα 200 χρόνια του 'Αντερσεν.