Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών - Μπουλώτης, Χρήστος, 1952- (Καλέντης, 2013)
Η πιο παράξενη επανάσταση του κόσμου!... Όταν τα παλιά παιχνίδια ζωντανεύουν στο κιβώτιο όπου ήταν ξεχασμένα και ξεχύνονται ασυγκράτητα στους δρόμους, τότε η πόλη αναστατώνεται. Με αρχηγό τον αρκούδο Τζον, υπαρχηγό τον κλόουν Άρτζι-Μπούρτζι και βοηθό τους την τσαχπίνα κουρδιστή μαϊμού με τα πιατίνια αρχίζουν οι διαδηλώσεις, περιπέτειες, κίνδυνοι, αγωνίες. Η επανάσταση όμως αυτή είναι ειρηνική με πολύχρωμη σημαία τη φαντασία. Πως θα τελειώσεις? Ή μήπως δεν έχει τελειωμό? Αυτό θα μας το πει η κουρδιστή μαϊμού με τα πιατίνια.