Misterioso - Dahl, Arne, 1963- (Μεταίχμιο, 2009)
Πανικός καταλαμβάνει τη σουηδική κοινωνία όταν ο ένας μετά τον άλλο δολοφονούνται οι μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας. Προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν και χωρίς άλλες απώλειες, ο Αρχηγός της Αστυνομίας συστήνει την επίλεκτη Ομάδα Άλφα. Αν και ετερόκλητο σύνολο, η ομάδα καλείται να συλλάβει τον «Δολοφόνο των Ισχυρών», που τρυπώνει στα σαλόνια τους χωρίς να αφήνει ίχνη, ακούει τζαζ παραμονεύοντας στο σκοτάδι και σκοτώνει πάντα με δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι. Οι έρευνες οδηγούν σε διαφορετικούς δρόμους, από τις τράπεζες και την ιστιοπλοΐα ως τη ρώσικη μαφία και έναν θρυλικό αυτοσχεδιασμό του τζαζίστα Τελόνιους Μονκ ... Misterioso Με χειρουργική ακρίβεια ο Άρνε Νταλ ανατέμνει τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και γράφει ένα σφιχτό και συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, το οποίο αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.