Asterix και ιστορία - Royen, René A. van (Μαμούθκομιξ, 2002)
Με σαφήνεια ,περιεκτικότητα και ευχάριστο τρόπο ο Rene van Royen και η Sunnyva van der Vegt περιγράφουν σ΄αυτό το βιβλίο το ιστορικό υπόβαθρο των ιστοριών του Αστερίξ και της παρέας του.Φανερώνουν στον αναγνώστη πολλές και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της ιστορίας που οδήγησαν τους Goscinny και Uderzo στην διασκεδαστική παρουσίαση, μέσα από τις σελίδες των κόμικς, της αντιπαράθεσης αλλά και της σύγκρισηςδύο διαφορετικών παραδόσεων και τρόπου και μας εισαγάγουν σύντομα και περιεκτικά στον κόσμο των Γαλατών και των Ρωμαίων. Η Sunnyva van der Vegt και ο Rene van Royen, εκτός από φανατικοί του Αστερίξ, διδάσκουν Κλασσική φιλολογία και Αρχαία Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ.