Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς αγώνες - Goscinny, Rene, 1926-1978 (Μαμούθκομιξ, 2014)
Μέχρι την στιγμή που το ηθικό του πρωταθλητή τους, βυθίζεται στα τάρταρα από ένα κοντοπίθαρο λιγνό και ένα ψηλό με χαμηλό στήθος. Με αφορμή το γεγονός αυτό, οι ήρωές μας "το παίζουν" Ρωμαίοι με απώτερο σκοπό να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες που γίνονται στην Αθήνα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το ντοπάρισμα απαγορεύεται και έτσι μαγικός ζωμός, γιόκ! Όμως πρέπει να πάρουν το έπαθλο. Είναι θέμα τιμής. Και πρέπει να σκαρφιστούν κάποιο τέχνασμα έτσι ώστε να κερδίσουν χωρίς να παραβιάσουν τους κανονισμούς. Και όχι μόνον αυτό. Πρέπει να αποδειχθούν και δίκαιοι. Το ότι είναι γλεντζέδες, φθάνει μια μύηση στους περίφημους Ελληνικούς χορούς για να το αποδείξουν.