Το μυστικό μονοπάτι - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Φρουτοπία : Το πρώτο ταξίδι του Πίκου Απίκου στη θρυλική φρουτοπία, 2010)
Ο Αιμίλιος το μήλο, ο Λάμπρος το ραδίκι του βουνού, ο Βλάσης το βλίτο, η Φρουφρού η φράουλα, η Μάτα η ντομάτα, ο Φώντας το σκληρό καρύδι, ο Θάνος το κολοκυθάκι, ο Λάκης ο λωτός, η Βεατρίκη το σπαράγγι, η Πιπεριά η φαρμακόγλωσσα, ο Βρασίδας το κρεμμύδι, ο Γιακουμής ο γιαρμάς, η Μαρουλίτα το μαρούλι, ο Ανανίας το πεπόνι, η Λιλή η λεμονόκουπα και δεκάδες ακόμα σπαρταριστοί χαρακτήρες συναρπάζουν, συγκινούν, διασκεδάζουν κι ενθουσιάζουν με τις ξεκαρδιστικές τους περιπέτειες μικρούς και μεγάλους.