Το σκοτάδι φοβάται τον Νικόλα : οι φόβοι των μικρών απ' την ανάποδη - Παπαθεοδούλου, Αντώνης, 1977- (Μίνωας, 2013)
Ο Νικόλας είναι παιδί ατρόμητο! Αν ήταν πυροσβέστης, δε θα φοβόταν να ανέβει στον πιο ψηλό όροφο για να σώσει κάποιον από τη φωτιά κι αν ήταν εξερευνητής δε θα φοβόταν να κατασκηνώσει στη μέση της πιο σκοτεινής και επικίνδυνης ζούγκλας. Η αλήθεια είναι όμως πως κάτι φοβάται... -Μπαμπά, φοβάμαι πολύ το σκοτάδι, λέει ένα βράδυ στον μπαμπά του, κι εκείνος κάθεται δίπλα του και του απαντά χαμογελαστός... -Μα αυτό είναι τέλειο! Ένα βιβλίο που κοιτάζει απ' την ανάποδη τους φόβους μας και δοκιμάζει να τους τρομάξει!