Η τάξη που πετάει - Kastner, Erich, 1899-1974 (Παγκόσμια νεανική βιβλιοθήκη ;, 1989)
Πώς γράφεται μια χριστουγεννιάτικη ιστορία; Αν αφήσουμε την καρδιά μας να μιλήσει, τότε σίγουρα μπορούμε να φέρουμε κοντά δυο φίλους που έχουν από χρόνια χαθεί, να στείλουμε ένα αγόρι να γιορτάσει μαζί με την οικογένειά του παρά τα στριμωγμένα οικονομικά τους, να δώσουμε χαρά σ' ένα παιδί που βρίσκεται στο κρεβάτι χρονιάρες μέρες. Υπάρχει τίποτε καλύτερο; Ο ΕΡΙΧ ΚΕΣΤΝΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚHΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ. ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ EXEI ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ .