Κλέψε σαν καλλιτέχνης : 10 αλήθειες που δεν σου έχουν πει για τη δημιουργικότητα - Kleon, Austin (Key Books, 2013)
Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα, το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι ο εαυτός σου. Αυτό είναι το μήνυμα του Austin Kleon, ενός νεαρού συγγραφέα και καλλιτέχνη που γνωρίζει πως η δημιουργικότητα είναι παντού, η δημιουργικότητα είναι για όλους. Ένα μανιφέστο για την ψηφιακή εποχή, το "Κλέψε σαν καλλιτέχνης" είναι ένας οδηγός του οποίου το θετικό μήνυμα, οι εικονογραφήσεις, οι ασκήσεις και τα παραδείγματα θα φέρουν κατευθείαν τους αναγνώστες σε επαφή με τη δημιουργική τους πλευρά. Όταν ζητήθηκε από τον Austin Kleon να κάνει μια ομιλία στους μαθητές ενός κολεγίου στη Νέα Υόρκη, την προσάρμοσε γύρω από τα δέκα πράγματα που ευχόταν κάποιος να του είχε πει όταν ξεκινούσε. Η ομιλία διαδόθηκε σαν ιός και ο συγγραφέας σκάλισε ακόμα πιο βαθειά τις ιδέες του για να δημιουργήσει το βιβλίο "Κλέψε σαν καλλιτέχνης". Το αποτέλεσμα είναι εμπνευσμένο, εμψυχωτικό, αυθεντικό, πρακτικό και διασκεδαστικό. Και γεμάτο με νέες αλήθειες σχετικά με την δημιουργικότητα: Τίποτα δεν είναι πρωτότυπο, γι' αυτό αγάπησε τις επιρροές σου, μάζεψε ιδέες, κάνε το ρεμίξ και ξαναφαντάσου προκειμένου να ανακαλύψεις το δικό σου μονοπάτι.