Στον ίσκιο του Δικέφαλου - Σφαέλλου-Βενιζέλου, Καλλιόπη Α., 1912-2001 (Παγκόσμια νεανική βιβλιοθήκη ;, 1991)
ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΦΙΛΟΔΟΞΗ Ελλάδα δεν είναι μόνο η Σπάρτη του Άγι και η Αθήνα του Περικλή, δεν είναι μόνο οι Θερμοπύλες και η Σαλαμίνα. Ελλάδα ήταν πάντα, και θα είναι, και η αφροστεφανωμένη Κύπρος. Η Καλλιόπη Σφαέλλου μας φέρνει στα χρόνια που στο όμορφο νησί άρχοντας ήταν ο Θεόφιλος Ερωτικός. Θέλοντας να γίνει ανεξάρτητος και να βασιλέψει στην Κύπρο, αποστάτησε από το Βυζάντιο. Διαβάστε πώς ένα 14χρονο αγόρι κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να μεταφέρει μήνυμα στη Βασιλεύουσα. Ένα βιβλίο γεμάτο δράση και περιπέτειες.