Ποιος θα γράψει για το σκύλο μας - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 1999)
Ποιος θα γράψει για τον Κέβη, τον πανέμορφο, πιστό και πανέξυπνο σκύλο, που συντρόφευε τον Απελλή, τη μικρή Νεφέλη και την Όλγα, που είναι και οι τρεις απαρηγόρητοι που τον έχασαν; Η Όλγα θέλει να βρει έναν τρόπο να παρηγορήσει τον Απελλή. Τι όμως θα μπορούσε να κάνει; Μέχρι να αποφασίσει, πολλά απρόοπτα, απίθανα και κωμικοτραγικά θα συμβούν!