Μήπως είδες τη γάτα μου - Carle, Eric (Καλειδοσκόπιο, 2013)
"Μήπως είδες τη γάτα μου; Αυτή δεν είναι η γάτα μου...είναι ένα λιοντάρι!" Ο μικρός ήρωας αυτής της ιστορίας του μεγάλου παραμυθά και εικονογράφου, μας ταξιδεύει στις πέντε ηπείρους και μας συστήνει τα αιλουροειδή του πλανήτη. Με την αγάπη που έχει ο Eric Carle για τη φύση και την άγρια ζωή, καταφέρνει για άλλη μια φορά, με ελάχιστα λόγια, να μυήσει τους μικρούς του φίλους στη μαγεία του ζωικού βασιλείου.