Όλιβερ - Sif, Birgitta (Ίκαρος, 2013)
Ο Όλιβερ ένοιωθε λίγο διαφορετικός. Απολάμβανε τη μοναξιά του. Έπλαθε ιστορίες με τους φανταστικούς του φίλους, τα παιχνίδια του, και χαιρόταν την παρέα τους. Ώσπου μια μέρα, κυνηγώντας το μπαλάκι του, γνώρισε την Ολίβια! Μια γλυκιά ιστορία για όποιον έχει νοιώσει κάποτε διαφορετικός... Το βιβλίο απέσπασε θερμή υποδοχή από το αναγνωστικό κοινό και τους κριτικούς. Κυκλοφόρησε ταυτόχρονα το 2012 στα αγγλικά και τα ισλανδικά και έχει ήδη μεταφραστεί σε πάνω από δέκα γλώσσες. Έλαβε το Dimmalimm Prize, the Icelandic Illustrator Award, και είναι υποψήφιο για το το Nordic Councilw Children and Yound Peoples Literature Prize και για το UKLA Book award 2014, στην κατηγορία 3-6 ετών. Στην τελευταία χαρτόδετη αγγλική έκδοση υπάρχει η εξής σημείωση: Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει το βιβλίο γιατί μας θυμίζει πως κάθε άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος και ίσος προς τους άλλους, και έχουμε όλοι τις δικές μας σκέψεις και τη δική μας γνώμη. Αυτά είναι κάποια από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.