Το μαγικό κουτί της Αριάδνης - Cabrera, Aleix (Τα Δικαιώματα του παιδιού, 2011)
Η Αριάδνη έχει ένα μαγικό κουτί, μέσα στο οποίο ζουν πέντε ζωηρόχρωμα λαγουδάκια. Τα λαγουδάκια αυτά είναι μικρά και χρειάζονται βοήθεια για να βρίσκουν τροφή, να μην αρρωσταίνουν και να είναι χαρούμενα. Έτσι, η Αριάδνη σύντομα αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των μεγάλων -γονιών, γιατρών και δασκάλων- ώστε να μεγαλώνουν σωστά τα παιδιά, και πόσο μεγάλη ευθύνη είναι η φροντίδα των παιδιών. Η ιστορία αυτή βασίζεται στην Τέταρτη Αρχή της διακήρυξης των δικαιωμάτων του Παιδιού, σύμφωνα με την οποία κάθε παιδί πρέπει να έχει τροφή, στέγη, ψυχαγωγία και ιατρική περίθαλψη. Σε κάθε βιβλίο της σειράς παρουσιάζεται μία από τις αρχές της διακήρυξης των δικαιωμάτων του Παιδιού. Μέσα από μία απλή και ενδιαφέρουσα ιστορία, ο αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει το βαθύτερο νόημα της κάθε αρχής. Στο τέλος κάθε βιβλίου παρατίθεται το πλήρες κείμενο της διακήρυξης των δικαιωμάτων του Παιδιού.