Σκοτεινή ηρωίδα - Gibbs, Abigail (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Μαύρη σειρά, 2013)
Μια τυχαία νυχτερινή συνάντηση σε μια πλατεία του Λονδίνου θα παρασύρει τη δεκαεφτάχρονη Βιολέτα Λι σ'έναν κόσμο αμέτρητου πλούτου,όμορφων πύργων και χλιδάτων δεξιώσεων,ο οποίος κατοικείται από μια παρακμιακή παρέα βρικολάκων που έχουν ως μόνο οδηγό την προσωπική τους ευχαρίστηση. Εκεί θα γνωρίσει δύο γοητευτικούς άντρες που ενσαρκώνουν ιδανικά αυτό τον επικίνδυνο και γεμάτο αντιθέσεις κόσμο: τον ευγενικό και γενναιόδωρο Φάμπιαν και τον βίαιο και ηδονιστή Κάσπαρ Βαρν.Κι ενώ η Βιολέτα δείχνει να αποστρέφεται τον Κάσπαρ και τις μεθόδους του,μια σειρά από συγκυρίες τους φέρνει επικίνδυνα κοντά....