Η Πεντάμορφη και το Τέρας - Leprince de Beaumont, Jeanne-Marie, 1711-1780 (Εικονογραφημένη κλασική λογοτεχνία, 2005)
Μικρότερη κόρη ενός ξεπεσμένου εμπόρου, η Πεντάμορφη παραδίδεται απ' τον πατέρα της στα χέρια ενός αποκρουστικού τέρατος, που ζει σ' ένα κάστρο κρυμμένο βαθιά μέσα στο δάσος. Οι μέρες περνούν και η αιχμάλωτη αισθάνεται όλο και περισσότερο ότι αυτό το πλάσμα, αν και άσχημο και μελαγχολικό, είναι τόσο καλοσυνάτο και ευγενικό...