Η ιστορία της Θείας - White, Patrick (Εστία, 1988)
Η ηρωίδα της «Ιστορίας της θείας», η Θεοδώρα Γκούντμαν, μια ευαίσθητη, μοναχική και ιδιόρρυθμη γυναίκα, σπρωγμένη στο περιθώριο από τον οικογενειακό και κοινωνικό της περίγυρο, μετά το θάνατο της μητέρας της αποφασίζει, σε ώριμη ηλικία, να φύγει από την πατρίδα της την Αυστραλία και να ταξιδέψει. Περιδιαβάζοντας την τρελή Ευρώπη του Μεσοπολέμου, καταλήγει σ’ ένα ξενοδοχείο της Κυανής Ακτής και βιώνει με τον δικό της τρόπο τις ευτράπελες ή δραματικές καταστάσεις των εκκεντρικών ενοίκων. Μετά από ένα τραγικό περιστατικό, φεύγει για την Αμερική και αποφασίζει να σταματήσει πια την οδυνηρή της περιπλάνηση, πληρώνοντας όμως τίμημα ακριβό. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)