Να πιστεύεις μόνο τα μάτια σου : μυθιστόρημα - Faletti, Giorgio, 1950- (Μοντέρνοι Καιροί, 2006)
Δυο διώκτες αμείλικτοι διώκτες. Ο Τζόρνταν εμπλέκεται σε σκάνδαλα και εκδιώκεται από το αστυνομικό σώμα. Η Μορίν, δυναμική εγκληματολόγος, πέφτει θύμα βιασμού και ανελέητου ξυλοδαρμού. Η ζωή της μεταμορφώνεται, καθώς εκείνη υποβάλλεται σε μια σοβαρή επέμβαση στα μάτια και αποκτά μια διαφορετική ενόραση των πραγμάτων.