Η κούκλα που σκοτώνει - Rendell, Ruth, 1930-2015 (Ωκεανίδα, 1995)
Η Μάνινγκρι Γκρόουβ δεν ήταν καμιά αριστοκρατική περιοχή ούτε είχε κάτι το ιδιαίτερο, δεν ήταν όμως κι άσχημο μέρος για να μείνει κανείς. Ψηλά ήταν τα σπίτια με τους κήπους, και κάτω στην κοιλάδα, μέσα σ' ένα σχεδόν βουκολικό τοπίο με χορτάρια και δέντρα, περνούσε η παλιά σιδηροδρομική γραμμή. Ήταν ένα μέρος όπου ποτέ δεν είχε συμβεί τίποτα. Και όμως, σ' αυτό εδώ το μέρος ο Πίτερ Γίρμαν πούλησε για πρώτη φορά την ψυχή του στο διάβολο. Σ' αυτό το μέρος η αδελφή του σκέφτηκε για πρώτη φορά την κούκλα και το πώς θα μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει κανείς για να κάνει μάγια. Και σ' αυτό εδώ το μέρος, μέσα στη σήραγγα Μίστλεϊ, ο Ντάιρμιτ Μπον οχυρώθηκε για πρώτη φορά πίσω από το παλιό, χαλασμένο στρώμα και σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τα μαχαίρια του.