Η όγδοη μέρα - Wilder, Thornton, 1897-1975 (Κέδρος, 2000)
Το καλοκαίρι του 1902, ο Τζον Ασλεϊ, κάτοικος μίας μικρής πόλης ανθρακωρύχων στο νότιο Ιλινόις, δικάστηκε για το φόνο του καλύτερου φίλου του, του Μπρέκενριτζ Λάνσινγκ. Κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε θάνατο. Ο ίδιος υποστηρίζει πως είναι αθώος. Πέντε μέρες αργότερα, ενώ μεταφέρεται στον τόπο εκτέλεσης του, θα αποδράσει. Ο Τζον Ασλεϊ ως ένας σύγχρονος Οδυσσέας θα περιπλανηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο χωρίς να μπορεί να επιστρέψει στην οικογένεια του. Μπροστά σε αυτό το τραγικό γεγονός, οι οικογένειες Λάνσινγκ και Ασλεϊ θα αναζητήσουν τη γαλήνη και την ηρεμία, προτάσσοντας το πάθος για τη ζωή και δημιουργικότητα. Η εξιχνίαση της δολοφονίας θα γίνει πολλά χρόνια αργότερα. Όταν πια όλοι θα έχουν μάθει να επιβιώνουν με σοφία και καρτερικότητα σε έναν κόσμο παράλογο...