Η βαλίτσα με τις τρεις τσαγιέρες : ένα ταξίδι στην άλλη πλευρά του δάσους κι ακόμα παραπέρα - Ηλιόπουλος, Βαγγέλης, 1964- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή μικρά σπουργιτάκια ;, 2001)
Μάλλον τον έχουν διώξει από μια μακρινή χώρα, ίσως έχει ηττηθεί σε μάχη δράκων. Έτσι, ο Δράκος διαλέγει το δάσος του παραμυθιού για να περάσει την υπόλοιπη ζωή του. Το μικρό κορίτσι του διπλανού χωριού θα ξεκινήσει ένα ταξίδι προς την άλλη πλευρά του δάσους κι ακόμα παραπέρα. Το ξέρει καλά πως στην καρδιά του δάσους κατοικεί ο Δράκος, αλλά δεν γνωρίζει τι θα πει φόβος. Τολμά λοιπόν να τον συναντήσει. Το μικρό κορίτσι έχει πάρει μαζί του για το ταξίδι τη βαλίτσα με τις τρεις τσαγιέρες. Κάθε μια από τις τρεις, εκτός από τσάι του βουνού, περιέχει ένα σπάνιο δώρο από τους γονείς του. Αυτό είναι και το εφόδιο με το οποίο το κορίτσι, μαζί με τον Δράκο, κατορθώνει να αλλάξει τη ζωή μας. Γνωρίστε, μέσα από την εκπληκτική ιστορία και τη μαγευτική εικονογράφηση, την περιπέτεια του άφοβου κοριτσιού και του ...τρομοκρατημένου Δράκου, ο οποίος της παραδίνεται για πάντα!