Με τα μάτια της άλλης - Στουφή, Βίκυ (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνης, 2010)
Η Μυρώ, γνωστή συγγραφέας, αντιμετωπίζει τρία πολύ σοβαρά προβλήματα: τη μακροχρόνια εξωσυζυγική σχέση του άντρα της, την πληθωρική πάμπλουτη μαμά της, που αρέσκεται να χώνεται στα οικογενειακά της, και την ολική απώλεια της όρασής της. Η μεταμόσχευση δίνει λύση στο τελευταίο πρόβλημα, ταυτόχρονα, όμως, σηματοδοτεί την έναρξη μιας αλληλουχίας ονείρων, όπου τα πάντα περιβάλλονται από ένα πυκνό πέπλο ομίχλης. Η Μυρώ ακολουθεί στα όνειρά της την Ελίνα, μια πανέμορφη νεαρή γυναίκα, και όταν πέφτει θύμα μιας ύποπτης ληστείας, με απώτερο σκοπό τη δολοφονία της, αρχίζει να πιστεύει πως η κοπέλα εμφανίζεται στον ύπνο της για να την προειδοποιήσει για το θανάσιμο κίνδυνο που την απειλεί. Πού τελειώνει η φαντασία και πού αρχίζει η πραγματικότητα; Η Μυρώ δεν αργεί να ανακαλύψει πόσο απελπιστικά λεπτή είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσά τους, όμως ποτέ δε φαντάστηκε τις ολέθριες συνέπειες και πόσο βαρύ ήταν το τίμημα που έπρεπε να πληρώσει μαθαίνοντας την αλήθεια και βγαίνοντας από την ψευδαίσθηση που ζούσε τόσα χρόνια...