Στο λάκκο των δράκων. - Kaaberbol, Lene (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Μυθιστορήματα φαντασίας, 2007)
Ποιος τολμάει να την κοιτάξει στα μάτια; Η Αισχύντρα έχει το χάρισμα να αποκαλύπτει τα πιο σκοτεινά μυστικά και εγκλήματα της ανθρώπινης ψυχής. Ένα χάρισμα πολύ χρήσιμο, που μερικές φορές μοιάζει και με κατάρα... Αυτό, τουλάχιστον, πιστεύει η Ντίνα όταν καταλαβαίνει ότι το χάρισμα που έχει κληρονομήσει από τη μητέρα της κάνει όλους τους παιδικούς της φίλους καχύποπτους απέναντί της. Όταν καλούν τη μητέρα της στο κάστρο του Ντάναρκ για να αποκαλύψει την αλήθεια ενός τριπλού φονικού, η Ντίνα αναγκάζεται να συμφιλιωθεί με τα μάτια της Αισχύντρα, αλλιώς η μητέρα της θα πέσει στα σαγόνια των φριχτών δράκων του Ντάναρκ. Και ο χειρότερος δράκος από όλους έχει ανθρώπινη μορφή.