Η πέτρα : μυθιστόρημα - Νικολούδη, Έφη (Ελληνική λογοτεχνία / Κοχλίας, 2002)
Ο κύκλος μιας ζωής που πρωτοανοίγει πριν από τη δικτατορία και ολοκληρώνεται στις μέρες μας, διατρέχοντας ένα τοπίο όπου ο έρωτας, ο θάνατος κι αυτός ο ίδιος ο χρόνος αναμετριούνται με τη μνήμη και τη διάσωση του παιδιού που ήμασταν κάποτε. Μια πολύχρονη πάλη ανάμεσα σε γενιές, πρόσωπα, ψευδαισθήσεις, επιδιώξεις, ανομολόγητα αισθήματα.