Έρχονται με την ομίχλη - Σιούλα, Αγνή (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Μαύρη σειρά, 2013)
Ο Κωνσταντίνος βαδίζει μέσα στο Ονειρικό Πεδίο και η αδερφή του τον ονειρεύεται. Το κάλεσμά του θυμίζει τραγούδι, αλλά είναι προειδοποίηση, γιατί οι πύλες της κόλασης είναι αφύλακτες και οι δαίμονες ζουν ανάμεσά μας. Τα δύο αδέρφια είναι μέρος ενός σχεδίου τόσο αρχαίου όσο και η τύχη του ίδιου του κόσμου... Η Αρετή είναι μια εσωστρεφής κοπέλα που στην παιδική της ηλικία βασανιζόταν από τρομακτικά οράματα. Στα δώδεκά της, έχοντας χάσει πατέρα και αδερφό σε αυτοκινητικό δυστύχημα, καταφεύγει με τη μητέρα της στο σπίτι της γιαγιάς, σ' ένα μικρό χωριό της παραμεθορίου. Χρόνια μετά, στα δεκαέξι της, φαίνεται να έχει ορθοποδίσει, ώσπου ένα βράδυ στο τέλος του καλοκαιριού ονειρεύεται τον αδερφό της. Ο Κωνσταντίνος ισχυρίζεται πως είναι εκεί για να την προετοιμάσει γι' αυτό που έρχεται, αλλά εκείνη αντιμετωπίζει το όνειρο σαν αποκύημα της φαντασίας και της ανάγκης της. Όταν γνωρίζει τον Βλαδίμηρο, γοητεύεται και τον ερωτεύεται, αλλά η ευτυχία της μοιάζει θνησιγενής γιατί οι εφιάλτες που την κατέτρυχαν μικρή εισβάλλουν ταυτόχρονα με τον έρωτα στη ζωή της. Έπειτα ο αγαπημένος της εξαφανίζεται κι αυτή αποφασίζει πως πρέπει να αγνοήσει τον πόνο της απουσίας και να αντιμετωπίσει με όλες της τις δυνάμεις αυτούς που παραμονεύουν στο σκοτάδι κι έρχονται με την ομίχλη.