Μέγας Αλέξανδρος - Κουλακιώτης, Ηλίας (Ε-Ιστορικά, 2009)
Τα κείμενα του συλλογικού αυτού έργου συγκροτήθηκαν από κείμενα τευχών του περιοδικού "Ε- Ιστορικά". Περιέχονται τα κείμενα: - Ηλίας Κουλακιώτης, "Τα νεανικά χρόνια του Αλέξανδρου" - Αντώνιος Ν. Χαροκόπος, "Αριστοτέλης και παιδευτική λειτουργία" - Ιωάννης Α. Βάρτσος, "Η πορεία προς το θρόνο της Μακεδονίας" - Ηλίας Κουλακιώτης, "Οι τρεις νίκες-σταθμοί" - Ηλίας Κουλακιώτης, "Η υπέρβαση των ορίων ενός βασιλιά" - Claude Mosse, "Ένας μυθικός ήρωας" - Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, "Ποιος ο Αλέξανδρος;" - Μιλτιάδης Χατζόπουλος, "Μοίρα ή τύχη" - Δημήτριος Λυπουρλής, "Η ζωή και το έργο του Αριστοτέλη" - Ελένη Γ. Λεοντσίνη, "Αριστοτελική πολιτική φιλοσοφία" - Ελένη Προκοπίου, "Ο Αριστοτέλης στο Δυτικό Μεσαίωνα" - Λίνος Γ. Μπενάκης, "Ο Αριστοτέλης στο Βυζάντιο και στην Τουρκοκρατία" - Αύγουστος Μπαγιόνας, "Οικονομία και δουλεία" - Ρωξάνη Δ. Αργυροπούλου, "Η ηθική του Αριστοτέλη" - Νίκος Μπιργάλιας, "Ο Αλέξανδρος και οι επίγονοι" - Παντελής Μ. Νίγδελης, "Οι Έλληνες στη Βακρία και την Ινδία" - Βίκτωρας Σαρηγιαννίδης, "Οι αρχαίοι Έλληνες στο Αφγανιστάν" - Χασάν Μπαντάουη, "Φυλές και λαοί του Αφγανιστάν"