Πρόεδροι της Βουλής, Γερουσίας και Εθνοσυνελεύσεων : 1821-2008 - Σαβοριανάκης, Παναγιώτης (Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, 2009)
[...] Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία ανέθεσε σε πέντε διακεκριμένους επιστήμονες, τον Αντώνη Μακρυδημήτρη, το Γιάννη Κωστή, τον Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, τη Μαρία - Ηλιάνα Πραβίτα και τον Παναγιώτη Σαβοριανάκη, τη συγγραφή αυτού του τόμου που αναφέρεται στους προέδρους της Βουλής, της Γερουσίας και των Εθνοσυνελεύσεων από το 1821 έως σήμερα. Πιστεύουμε ότι είναι μια σημαντική συμβολή στην ιστορία του Κοινοβουλευτισμού της Πατρίδας μας. Συμβολή επιστημονική και πολιτική. Εκτός από τα βιογραφικά σημειώματα και χαρακτηριστικά κείμενα των 85 προέδρων της Βουλής και των εννέα της Γερουσίας, παρουσιάζεται η κάθε εποχή, η κάθε περίοδος του εθνικού και κοινοβουλευτικού βίου. Παρουσιάζονται επίσης αναλυτικοί πίνακες με τις 61 βουλευτικές περιόδους από το 1843 έως το 2008 με τα αποτελέσματα των εκλογών, τις κυβερνήσεις που τις διενήργησαν και εκείνες που προέκυψαν. [...] Δημήτριος Γ. Σιούφας, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία