Δημιουργία - Vidal, Gore, 1925-2012 (Εξάντας, 1994)
Το μυθιστόρημα αυτό του Γκορ Βιντάλ είναι ένα εξαίρετο έργο, που πραγματοποιήθηκε μετά από μια μακρά περίοδο επίπονης μελέτης, πράγμα που διαφαίνεται στις ιστορικά ακριβέστατες περιγραφές του αρχαίου ελληνικού και περσικού κόσμου και στις εξαιρετικές αναλύσεις της διδασκαλίας των σοφών της αρχαιότητας. Αποτελεί , έτσι, ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα, που παρουσιάζει τον αρχαίο κόσμο σε όλη την ομορφιά και πολυμορφία του.