Νικόλαος Ν.Σαρίπολος : ο θεμελιωτής της επιστήμης του συνταγματικού δικαίου - Κομίνη-Διαλέτη, Δώρα (Προσωπικότητες της πολιτικής και της επιστήμης, 2011)
Περιέχονται οι ενότητες: - Χρονολόγιο - Φίλιππος Κ. Βασιλογιάννης, "Εισαγωγή" - Βασική εργογραφία - Φίλιππος Κ. Βασιλογιάννης, "Ιστορία, βίος και θεωρία" - Χρήστος Παπαστυλιανός, "Η πολιτειολογική σκέψη" - Αικατερίνα Α. Παπανικολάου, "Η συνταγματική θεωρία" - Νικόλαος Παπασπύρου, "Ο διοικητικός έλεγχος της νομιμότητας των πράξεων της προϊστάμενης αρχής" - Νικόλαος Παπασπύρου, "Η ιστορία των συνταγματικών θεσμών στο έργο του Ν.Ν. Σαριπόλου" - Φίλιππος Κ. Βασιλογιάννης, "Η 'νομική μέθοδος': τομή και συνέχεια" - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο