Το ανέκδοτο ημερολόγιο του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου : Μόναχο-Βερολίνο, 1834-1837 - Λούκος, Χρήστος Κ., 1944- (Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία : Μουσείο Μπενάκη, 2011)
Πρόκειται για σχολιασμένη έκδοση του χειρόγραφου Ημερολογίου του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, κατά την περίοδο που υπηρετούσε ως πρεσβευτής της Ελλάδας στο Μόναχο και το Βερολίνο. Αναφέρεται κυρίως στις επίσημες επαφές του, σε ζητήματα ελληνικής και διεθνούς πολιτικής, σε θέματα οικονομικής φύσεως, αλλά και σε καθημερινές εντυπώσεις. Το πρώτο μέρος του Ημερολογίου απόκειται στα Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη και το δεύτερο στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Η σχολιασμένη έκδοση του κειμένου συνοδεύεται από εκτενή εισαγωγή για τον άνθρωπο και το έργο του.