Γεώργιος Θεοτόκης : ο πολιτικός του μέτρου - Ράλλης, Γεώργιος Ι., 1918-2006 (Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, 2006)
Για τη βιογραφία αυτή ο Γεώργιος Ράλλης μελέτησε συστηματικά τις δημοσιευμένες πηγές και την ειδική βιβλιογραφία, κυρίως όμως αξιοποίησε το ανέκδοτο αρχείο, που είχε διαφυλάξει η οικογένεια Θεοτόκη. Έτσι, το έργο αυτό είναι εξαιρετικά πρωτότυπο και αρκετά λεπτομερειακό, η δε επιλογή του εξηγείται πειστικά στον πρόλογο του συγγραφέα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πολιτικό ήθος, που καταγράφεται σε αυτήν τη βιογραφία, αποτελεί πολιτικό κληροδότημα για τις επερχόμενες γενιές των πολιτικών, όπως επανειλημμένα ετόνισε και εδίδαξε με το παράδειγμά του ο Γεώργιος Ράλλης. (Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα, από τον πρόλογο του βιβλίου)