Είσαι καλά, αυτό θα φορέσεις : οταν ο τρόπος που μιλάμε καθορίζει την εικόνα μας στην κοινωνία - Tannen, Deborah (Συμπεριφορά, eπικοινωνία, 2009)
Ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε, το ύφος, ο τόνος της φωνής, δείχνουν τα αισθήματα και την προδιάθεσή μας απέναντι στον άλλον. Σχεδόν πάντα ο τρόπος ομιλίας καθορίζει τη σχέση μας με τον άλλον στο διηνεκές. Και στη βάση όλων αυτών βρίσκεται η καθοριστική μορφή της Μητέρας. Η φωνή της μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή, σαν γλυκό όνειρο ή πικρός εφιάλτης, ακόμη κι όταν δεν είναι πια κοντά μας..