Εγώ, η γυναίκα του Ταλιμπάν - Μανθεάκη, Δήμητρα (Αληθινές ιστορίες / Ψυχογιός, 2008)
Η αληθινή ιστορία μιας Αφγανής της ανώτερης μουσουλμανικής τάξης αποτυπώνεται στο συγκλονιστικό αυτό βιβλίο. Με φόντο τον εμφύλιο σπαραγμό και τις ατέλειωτες πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις στην πατρίδας της, η νεαρή Μαράιμα συγκλονίζεται από έναν παράφορο, παθιασμένο, παράνομο έρωτα. Έναν έρωτα που μετατρέπεται σε ρέκβιεμ θανάτου σύμφωνα με τις αντιλήψεις της μουσουλμανικής κοινωνίας. Η Μαράιμα καλείται να υψώσει το ανάστημά της, να αντιμετωπίσει τη βιαιότητα, να παλέψει για τη ζωή τη δική της, αλλά και τη ζωή της κόρης της. Θα καταφέρει άραγε να βγει αλώβητη από την ανελέητη δοκιμασία; Θα καταφέρει να φτάσει στη λύτρωση; Ποιο θα είναι το τέλος αυτής της αποφασισμένης και βαθιά ερωτευμένης γυναίκας;